Schuifpui hout

Steeds vaker wordt er bij de keuze voor een schuifpui voor gekozen om gebruik te maken van een houten model. Een schuifpui van hout is dan ook voordeliger ten opzichte van een variant uit kunststof, maar vergt net een tikkeltje extra aandacht. Zo moet een houten schuifpui steeds voorzien zijn van een borstwering. Deze is noodzakelijk voor de stabiliteit en gaat kromtrekken tegen. Ondanks het feit dat een houten schuifpui dus op het eerste zicht zeer interessant lijkt zijn er wel degelijk een aantal factoren waar u rekening mee zult willen houden.

Voor- en nadelen van een houten schuifpui

Wanneer u er voor kiest om gebruik te maken van een houten schuifpui kunt u rekenen op enkele zeer interessante voordelen. Naast de klassieke en bekende voordelen die zijn verbonden aan een schuifpui heeft een houten uitvoering als belangrijkste troef dat deze zeer eenvoudig kan worden aangepast aan uw wensen. Nagenoeg alle RAL-kleuren zijn bijvoorbeeld beschikbaar en vaak zonder dat u rekening dient te houden met een meerprijs. Het nadeel van een houten schuifpui is wel dat ze iets meer onderhoud vergt dan bijvoorbeeld een kunststof variant. Regelmatig een nieuw likje verf is het minste waar u rekening mee dient te houden.

Hoeveel kost een houten schuifpui?

Alles bij elkaar gezien kunnen we stellen dat een houten schuifpui kan worden aangekocht tegen een zeer voordelige kostprijs. Het prijskaartje dat u zult moeten betalen is echter wel steeds afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de omvang van de schuifpui, maar ook aan eventueel extra maatwerk en de precieze afwerking. Afhankelijk van de afmetingen van de houten schuifpui dient u rekening te houden met een kostprijs die kan variëren tussen de 2.000 en 4.000 euro. Let op, het prijskaartje van een houten schuifpui is sterk afhankelijk van het bedrijf dat deze komt plaatsen. Een grondige vergelijking uitvoeren is dan ook nooit een overbodige luxe.