Schuifpui

nodig?

Schuipfui-adviseur.nl geeft u tips en advies over de aanschaf van een schuifpui. Daarnaast kunt u via deze website meerdere schuifpui specialisten vergelijken. Zo weet u waar u aan toe bent en zo bespaart u tot wel 30%!

Vergelijk offertes Bespaar geld

Schuifpui aluminium

Jonge gezinnen die er voor kiezen om een schuifpui te integreren in hun huis kiezen hoofdzakelijk voor een uitvoering in aluminium. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. In vergelijking met bijvoorbeeld een houten schuifpui oogt een variant in aluminium namelijk veel strakker. Daar tegenover staat echter wel dat ze altijd gepaard gaat met een hogere aankoopprijs. Indien u met andere woorden een zo voordelig mogelijke schuifpui wenst aan te kopen is een uitvoering in aluminium dan ook een stuk minder interessant te noemen.

Wanneer kiezen voor een aluminium schuifpui?

Veel mensen tonen vandaag de dag interesse in een aluminium schuifpui. Toch moet het gezegd dat het plaatsen van een dergelijke schuifpui niet altijd een goed idee is. Een aluminium schuifpui komt namelijk vooral tot haar recht in een modern interieur. Bij klassieke woningen wordt dan ook veel sneller gekozen voor een schuifpui uit hout of Meranti. Verder zijn er wel nog een aantal interessante extra voordelen verbonden aan het gebruik van een aluminium schuifpui, namelijk:

  • Een aluminium schuifpui is uiterst brandwerend.
  • Het onderhoud blijft ten allen tijde zeer beperkt.
  • Een aluminium schuifpui is bijzonder licht.
  • Een eigentijdse, strakke uitstraling die uitstekend tot haar recht komt in een modern interieur.

Prijs van een aluminium schuifpui

In vergelijking met hout en kunststof kunnen we stellen dat een aluminium schuifpui altijd aanzienlijk duurder is. De reden hiervoor gaat grotendeels schuil in het feit dat aluminium uit zichzelf niet voldoende isolerend is. Dit zorgt er voor dat de leverancier altijd speciaal, isolerend materiaal zal moeten voorzien en dat gaat uiteraard gepaard met een extra kostprijs. Het uiteindelijke prijskaartje dat u zult betalen voor uw schuifpui van aluminium is in ieder geval steeds afhankelijk van met name het feit of het een kant-en-klare schuifpui betreft, de eventuele opties, de beveiliging alsook de plaatsing. De voordeligste schuifpuien van aluminium kunt u reeds aankopen voor zo’n 1.500 euro, maar in de praktijk kunt u al snel rekenen op het dubbele of meer.