Garanties schuifpui

Wanneer u er voor kiest om een schuifpui aan te kopen zult u steevast rekening moeten houden met een stevige kostprijs. Omwille van het hoge prijskaartje dat aan een dergelijke investering is verbonden spreekt het voor zich dat u de nodige garanties zult willen ontvangen vooraleer tot aankoop over te gaan. De garantie die wordt verstrekt op een schuifpui bestaat eigenlijk uit twee delen. Enerzijds is er de garantie die door het bedrijf wordt aangeboden en daarnaast is er ook nog de fabrieksgarantie. Beide garanties samen moeten er voor zorgen dat eventuele gebreken steeds op correcte wijze en zonder financiële gevolgen voor de klant moeten worden opgelost.

Fabrieksgarantie

De belangrijkste garantie die op een schuifpui wordt aangeboden is de zogenaamde fabrieksgarantie. In het merendeel van de gevallen wordt deze garantie verstrekt over een periode van 10 jaar. Let wel, het is mogelijk dat de garantievoorwaarden afhankelijk zijn van het bedrijf waarbij u de schuifpui aankoopt. Goed de geldende garantievoorwaarden vergelijken is dan ook van cruciaal belang wanneer u er zeker van wenst te zijn dat u bij mogelijke problemen steeds kunt rekenen op een optimale service.

Verborgen gebreken

Het belang van de fabrieksgarantie wordt pas echt duidelijk op het ogenblik dat er gebreken aan het licht komen die in eerste instantie verborgen waren. Het is mogelijk dat een bepaalde productiefout pas na enige tijd de kop opsteekt. In ieder geval is het na plaatsing van de schuifpui aan te raden om een grondige controle uit te voeren. Bekijk goed het kader waarin de ramen zich bevinden, kijk of alle onderdelen goed vastzitten en zeer belangrijk, controleer het geheel op schade. Het komt niet zelden voor dat er tijdens de plaatsing van een schuifpui obstakels worden geraakt waardoor er beschadigingen ontstaan. Deze zo spoedig mogelijk melden is van cruciaal belang om een efficiënte en voordelige oplossing te krijgen.