Aandachtspunten schuifpui

Het aankopen van een schuifpui gaat steevast gepaard met enkele keuzes die u moet maken. Een schuifpui kan tegenwoordig namelijk worden aangekocht in verschillende maten, gewichten en materialen. Het spreekt voor zich dat voor veel mensen vooral de kostprijs van de schuifpui van doorslaggevend belang zal zijn. Wat dat betreft is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de kostprijs doorgaans sterk afhankelijk is van de partij waarbij u de schuifpui aankoopt. Verschillende offertes opvragen en vergelijken is dan ook van cruciaal belang wanneer u met zekerheid de beschikking wil hebben over een echt voordelige schuifpui. In dit artikel zetten we alvast graag voor u enkele van de belangrijkste aandachtspunten voor het aankopen van een schuifpui op een rijtje.

Keuze van het materiaal

Een schuifpui kopen doet u niet zonder eerst de nodige aandacht te spenderen aan het materiaal waaruit deze is gemaakt. In principe zijn er op de markt drie standaard mogelijkheden terug te vinden, namelijk:

Uw keuze op dit vlak is niet alleen belangrijk voor de prijs die u zult moeten betalen, maar ook voor de uitstraling van uw schuifpui. Daarnaast zijn in bepaalde gevallen ook extra onderdelen nodig. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een houten schuifpui die voorzien moet zijn van een borstwering of onderpaneel.

Welk glas gebruiken?

Eveneens een bijzonder belangrijk aandachtspunt gaat schuil in de beglazing waar gebruik van wordt gemaakt. Vroeger werd er doorgaans altijd voor gekozen om in een schuifpui gewoon gebruik te maken van enkel glas. Dat was voordelig, maar zorgde er wel voor dat warmteverlies bijvoorbeeld vrij spel kreeg. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden op de markt terug te vinden die over een betere, isolerende werking beschikken. De keuze voor dubbel glas of hoogrendementsglas is dan ook veel frequenter geworden, maar gaat wel gepaard met een hogere aankoopprijs. Dat hogere prijskaartje zult u echter al snel uitsparen aan energiekosten. Meer informatie over dubbelglas?